Accepted

Door !GN!T!ON op zaterdag 17 juli 2010 19:57 - Reacties (10)
Categorie: Amerika, Views: 5.474

http://i26.tinypic.com/29x6tqa.png

Ik hier later nog meer over schrijven, eerst time for party! :P

Amerika

Door !GN!T!ON op dinsdag 27 april 2010 18:37 - Reacties (12)
Categorie: Amerika, Views: 6.025

Hallo tweakers!

Na al een paar maand de blog functie te hebben geactiveerd, heb ik nu niet alleen een onderwerp, maar zowaar ook motivatie om te bloggen.

Ik ben namelijk al een tijdje bezig om in Amerika te kunnen gaan studeren en wil hier wat van mijn ervaringen delen.

Ik kwam op het idee doordat ik afgelopen jaar samen met een klasgenoot een poster tegen kwam van het Fullbright Center met de tekst; "Studeren in Amerika na je MBO?" Nou leek mij (en mijn klasgenoot) wel wat! Direct een e-mail gestuurd naar het Fullbright center dat we met 2 personen graag deel zouden nemen aan de introductie bijeenkomst en vrij gevraagd bij de opleidingmanager van school.

Tijdens deze introductie bijeenkomst waren studenten aanwezig die hun ervaring deelden over hun studie in Amerika. Na deze boeiende Q&A werd door een mevrouw van het Fullbright Center nog informatie gegeven over de functie van het Fullbright Center en wat voor diensten zij verlenen.

Na deze bijeenkomst was mijn klasgenoot afgehaakt. Hij vond de informatie te mager en te vaag, ook zijn ouders vonden het geen fijn idee om zoonlief te moeten missen. Mijn vader was geheel tegen mijn verwachting in direct heel enthousiast voor mijn wilde plannen.

Na met mijn vader overlegt te hebben heb ik contact opgenomen met het fullbright dat ik graag deel wou nemen aan hun "Community College Program". Wat inhoud dat je 1 of 2 jaar studeert aan een Community College in Amerika. Als je een 2 jarig traject volgt kan je een associate's degree halen. Dit zou in Nederlandse normen ongeveer overeenkomen met het halen van een propedeuse, maar wordt in Nederland niet erkend als een officieel diploma.

Aangezien ik toch graag een papier in handen zou hebben die min of meer erkend wordt in Nederland ga ik niet 1, niet 2, niet 3 maar 4 jaar naar Amerika om hier een Bachelor of Science te gaan halen met behulp van een 2+2 programma. 2 jaar studeren aan een Community College om een A.D. te halen om daarna aan te kloppen bij een university en daar mijn B.S. te verkrijgen.

Natuurlijk heeft het Fullbright wel wat informatie over mij en mijn kunnen nodig om mij te kunnen helpen, ik heb dan ook wat formulieren moeten invullen, een TOEFL (Test of English as a Foreign Language) test moeten maken en een selectie gesprek gevoerd.
Zo heb ik bijvoorbeeld gestempelde cijferlijsten moeten overleggen van mijn HAVO/VMBO en MBO resultaten, ook wel copy of report genoemd.

De TOEFL test is een internationaal erkende test die je vaardigheid in de Engelse taal op verschillende vlakken vastlegt in de categorieën reading, listening, speaking en writing. Na 160 dollars te hebben overhandigd aan ETS (ontwikkelaar van de test) mocht ik op 6 maart in Arnhem (leuke stad!) ook een gokje wagen. Als uitkomst een mooie score van 107 v/d 120 punten waar mijn speaking het slechtst scoorde. Dit kwam mede omdat je in een klein zaaltje zit met nog een stuk of 25 andere mensen die de test ook proberen te maken iedereen natuurlijk op bijna hetzelfde moment bij de speaking section aankomen en het dus ineens een lawaai van jewelste is. Het feit dat ik al 2,5 uur met de test bezig was voor ik bij de speaking section was heb ik ook als niet bevorderlijk ervaren.

Inmiddels zijn van mijn kant alle papieren binnen en heb ik van het Fullbright een keuze van 5 scholen gekregen:

Seattle Central Community College in Washington;
Green River Community College ook in Washington;
Tompkins Cortland Community College in NY (state);
Sierra College in Californië, nabij Sacremento.

Hoewel ik erg graag in Californië wil zitten, lijkt mij Green River op het moment het meest aantrekkelijk, mede vanwege een voor zover de informatie correct is (:P) er een prachtig campus aanwezig is, ze Japans bieden als vak (altijd al een fascinatie voor gehad) en ze transfer programs (2+2) hebben met een heleboel universities door heel Amerika waaronder een aantal in Californië (Berkeley, UCLA). Zo zou kan ik toch nog 2 jaar in CA doorbrengen! :)

Aanstaande vrijdag moet mijn definitieve keuze aan het Fullbright doorgeven en dan zal ik proberen ook weer even een berichtje te tikken.

Mochten jullie vragen, opmerkingen, ervaringen of tips hebben, ik hoor ze graag!